Використання графічного програмування при випробуваннях матеріалів на термічну втому та циклічну міцність - Клипачевський, В.В.; Теслюк, М.М. (Проблемы прочности, 2011)
Описано модернізацію існуючих машин для випробувань зразків матеріалів на термічну втому та циклічну міцність. Модернізація машин полягає у використанні графічного програмування для задання режимів циклічного нагрівання або механічного навантаження та фіксації в електронному вигляді результатів випробувань. Приведено результати випробувань лабораторних зразків на термічну втому та циклічну тріщиностійкість за частоти навантаження 0,016 Гц.