Дослідження повзучості в агресивних середовищах епоксидних композитів із безперервними волокнами і модифікованим дисперсним наповнювачем - Букетов, А.В.; Стухляк, П.Д.; Левицький, В.В.; Долгов, М.А.; Добротвор, І.Г. (Проблемы прочности, 2011)
Досліджено вплив модифікування дисперсного наповнювача епоксидним оліґомером і композицій ультрафіолетом на повзучість матеріалів, що містять скляні та базальтові тканини, в умовах впливу агресивних середовищ. Встановлено, що для зменшення повзучості матеріалів необхідно використовувати двошарові епоксидні композитні “гібридні” матеріали, які містять скляні і базальтові тканини. Із метою підвищення експлуатаційних характеристик композитів у вигляді проміжного шару необхідно використовувати опромінений ультрафіолетом епоксидний зв’язувач, що містить модифіковані епоксидним оліґомером дисперсні частинки наповнювача.