Текст-пастиш у творчості Юрія Андруховича - Бербенець, Л. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
У мистецтві та літературі постмодернізму особливої популярності набула практика пастишу (з фр. рastiche — від італ. pasticcio — стилізована опера-попурі — “метод організації тексту як програмно еклектичної конструкції... семантично, жанрово-стилістично та аксіологічно різнорідних фрагментів, співвідношення між якими (з огляду на оціночні орієнтири) не можуть бути однозначно задані”).