Прогнозна математична модель та оцінка взаємозв’язку залежності чисельності популяції Nassarius reticulatus (L.) та солоності води у кутовій частині Севастопольської бухти (Чорне море) - Гуменюк, Г.Б.; Макаров, М.В.; Сірант, О.В. (Екологічна безпека прибережної та шельфової зон та комплексне використання ресурсів шельфу, 2011)
Проведено корелятивний аналіз залежності між чисельністю молюсків Nassarius reticulatus (L.) і солоністю води у місцях відбору проб. Також були складені прогнозні математичні моделі, за допомогою яких можна передбачити як зміниться один показник (чисельність) у разі зміни іншого (солоності).