Колімований гамма-спектрометр на основі CdZnTe-детектора - Батій, В.Г.; Копанець, І.М.; Кочнєв, М.О.; Правдивий, О.А.; Савчук, О.Г.; Селюкова, В.В.; Федорченко, Д.В.; Хажмурадов, М.А. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2011)
Розроблено дослідний зразок колімованого гамма-спектрометра на основі CdZnTe-детектора КГС-01. Визначено можливості та граничні межі використання установки КГС-01. Описано програмне забезпечення та систему відеоспостереження, якою оснащений КГС-01.