Методика оцінки ресурсу ущільнювачів і герметиків будівельних конструкцій - Матченко, Т.І.; Шаміс, Л.Б.; Матченко, О.Т.; Первушова, Л.Ф. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2011)
Розроблено методику оцінки довговічності й залишкового ресурсу герметиків та ущільнюва- чів деформаційних швів будівельних конструкцій, що враховує вплив основних факторів на швидкість старіння.