Інформаційно-комп'ютерна система оцінки фізичної складової здоров'я - Макаричева, В.В. (Управляющие системы и машины, 2016)
Розглянуто методологічні аспекти оцінювання фізичного здоров’я та його покомпонентних складових. Проведено аналіз існуючих методів, способів, алгоритмів оцінки компонентів фізичного здоров’я людини. Розроблено структурно-алгоритмічний базис оцінки фізичних можливостей. Описано синтез інформаційно-комп'ютерної технології кількісного оцінювання та вербальної інтерпретації отриманих результатів.