Розвиток та удосконалення методологічної бази з визначення залишкового ресурсу залізобетонних конструкцій АЕС (Огляд) - Матченко, Т.І.; Матченко, О.Т.; Шаміс, Л.Б.; Первушова, Л.Ф. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2011)
Виконано аналіз існуючої методичної бази щодо визначення технічного стану та залишкового ресурсу будівельних конструкцій I і II категорії відповідальності. Визначено відсутні будівельні норми для оцінки стану і ресурсу будівельних конструкцій, розглянуто складові для вирішення цієї проблеми.