Стан стовбуромозкових структур головного мозку при впливі радіації, зумовленої аварією на ЧАЕС, та його роль у розвитку порушень слухової та голосоутворюючої функцій - Шидловська, Т.А. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2011)
Викладено результати багаторічних клінічних досліджень у ліквідаторів аварії на ЧАЕС та жителів забруднених радіонуклідами територій. За допомогою об’єктивних методів обстеження пока- зано, що при контакті з радіацією розвиваються патологічні зміни в центральнії нервовій системі, зокрема в стовбуромозкових її структурах, порушення слухової та голосової функцій.