Війти Стародубського магістрату (друга половина ХVІІ – ХVІІІ ст.) - Доманова, Г. (Сiверянський лiтопис, 2016)
Привілеї на маґдебурзьке право містам Чернігово-Сіверщини зобов’язували міщанську спільноту формувати органи міського самоврядування на чолі з війтом. У статті зроблена спроба реконструювати персональний склад війтівського уряду Стародубського магістрату впродовж другої половини ХVІІ – ХVІІІ ст. та проаналізувати проблему взаємовідносин урядовців магістрату з представниками козацької старшини під час обрання міського голови.