Становлення, ствердження та знищення Української Автокефальної церкви на Чернігівщині у 20-30-х роках ХХ століття (за архівними матеріалами та пресою колишньої Ніжинської округи) - Тимошик, М. (Сiверянський лiтопис, 2016)
Досліджується генеза всеукраїнського автокефального руху на Лівобережній Україні у 20-х–30-х роках минулого століття на прикладі низки чернігівських сіл. Фактологічною основою для написання цієї розвідки послужили архівні матеріали Державного архіву Чернігівської області.