Щоденник О. М. Лазаревського - Тарасенко, О. (Сiверянський лiтопис, 2016)
Публікується щоденник історика Олександра Лазаревського. Він є видатним дослідником України ХVII – XVIII ст. Його великий особистий архів зберігається в Інституті рукопису Національної бібліотеки України, що слугує для сучасних дослідників важливим джерелом історичної інформації. Біографія О. Лазаревського в цілому досліджена. Запровадження в науковий обіг його щоденника стане в пригоді для наступник історичних досліджень.