У прагненні термінологічної визначеності - Гаврилюк, Н. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Міжвузівський науковий семінар “Терміносистема слов’янського літературознавства” підійшов до першого ювілею з певними здобутками. В активі семінару дві зустрічі в Житомирському державному університеті ім. Івана Франка, зустріч у Волинському державному університеті ім. Лесі Українки та Тернопільському національному педагогічному університеті ім. Володимира Гнатюка. Цьогорічний етап семінару, що проходив 26–27 квітня ц. р. в Рівненському державному гуманітарному університеті та Рівненському інституті слов’янознавства Київського славістичного університету, засвідчив зростання інтересу науковців з різних куточків України до проблем термінології.