Традиційні родильні звичаї та обряди українського Полісся в другій половині ХІХ – на початку ХХ століття - Ткач, Х. (Сiверянський лiтопис, 2016)
У даній статті на основі аналізу польових етнографічних матеріалів Чернігівщини та наявної літератури розглянуто традиційні родильні звичаї та обряди українців Полісся кін. XIX – поч. XX ст. Поданий опис системи звичаїв та заборон в передродовий період, власне родильних обрядів, післяпологових обрядів та звичаїв.