До формалізації задач комбінаторної оптимізації на нечітких множинах - Гуляницький, Л.Ф.; Рясна, І.І. (Теорія оптимальних рішень, 2016)
Запропоновано підхід до формалізації поняття «нечіткий комбінаторний об’єкт», що дозволяє формалізувати як відомі, так і нові класи задач комбінаторної оптимізації на нечітких множинах. Проведено класифікацію нечітких комбінаторних об’єктів та наведено приклади таких нечітких комбінаторних об’єктів, як нечіткі розміщення, нечіткі сполучення, нечіткі перестановки, нечіткі графи.