MPI-реалізація алгоритму розв`язання задачі завантаження енергосистеми - Лиховид, О.П.; Фесюк, О.В. (Теорія оптимальних рішень, 2016)
Розглядається задача знаходження оптимальних навантажень енергетичних об'єктів з нелінійною негладкою функцією витрат умовного палива, яка враховує ефект «пульсації». Представлено паралельну MPI-реалізацію алгоритму розв'язання задачі та результати обчислювальних експериментів.