Комплексна технологія збільшення вуглеводневилучення з виснажених газоконденсатних родовищ - Кондрат, Р.М.; Кондрат, О.Р. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Розроблена комплексна технологія збільшення вуглеводневилучення з виснажених газоконденсатних родовищ. Вона включає нагнітання в родовище через систему нагнітальних свердловин запропонованих витіснювальних агентів, витіснення ними з пористого середовища до видобувних свердловин сконденсованих вуглеводнів і пластового газу, обробку привибійних зон видобувних свердловин запропонованими робочими розчинами для зменшення насиченості пористого середовища сконденсованими вуглеводнями та інтенсифікації припливу газоконденсатної суміші до свердловин і використання запропонованих методів забезпечення стабільної роботи видобувних свердловин з високим вмістом рідини у пластовій продукції. Основні наукові розробки пройшли приймальні випробування, здані відомчим комісіям і використовуються на виробництві згідно з виданими нормативними документами. Реалізація комплексної технології дозволяє збільшити поточні відбори газу і конденсату і ступінь вилучення вуглеводнів з виснажених газоконденсатних родовищ.