Наукові основи створення нормативної та технічної бази контролю раціонального використання природного газу - Пістун, Є.П.; Чеховський, С.А.; Середюк, О.Є.; Гончарук, М.І. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Проведено аналіз причин, які впливають на виникнення втрат природного газу, та запропоновано комплекс заходів, направлених на їх мінімізацію. Описані проблеми нормативного та технічного забезпечення обліку газу, а також розглядаються організаційні заходи раціонального його використання.