Нові розробки в напівпровідниковій сонячній енергетиці як перспективна область інноваційного бізнесу - Макаров, А.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Приведені дані про розвиток напівпровідникової сонячної енергетики як сучасної галузі світової науки та виробництва, що динамічно розвивається. Представлено розробки портативних сонячних батарей, виконані у рамках проекту "Розробка технології та організація дослідного виробництва сонячних батарей для мобільних телефонів", що виконується СКТБ ІФН НАН України на замовлення КМДА. Мета проекту – створення дослідного виробництва наукоємної, високотехнологічної, конкурентоздатної експортопридатної продукції, створення нових робочих місць на підприємствах м. Києва. Приведені приклади традиційного застосування сонячних енергетичних систем, в тому числі в умовах міста.