Розробка семантико-синтаксичної моделі природної мови за допомогою методів невід’ємної тензорної і матричної факторизації - Марченко, О.О. (Проблеми програмування, 2014)
Стаття описує методику розробки структурної моделі опису синтаксису і семантики природної мови. Дані про семантико-синтаксичні відношення мови, представлені у вигляді керуючих просторів синтаксичних структур речень, записуються у багатовимірних масивах. Після факторизації масиви даних служать основою для створення процедур семантичного та синтаксичного аналізу текстів.