Автоматизований переклад з української мови на українську жестову мову: алгоритмічна реалізація - Крак, Ю.В.; Бармак, О.В.; Романишин, С.О.; Ізотов, А.В. (Проблеми програмування, 2014)
Запропоновано алгоритмічну реалізацію інформаційної технології для перекладу з української мови на жестову мову. Побудовані інфологічні моделі словників української та жестової мов, пов’язані узагальнені граматичні конструкції для забезпечення автоматизованого перекладу. Наведені експериментальні результати для перевірки ефективності запропонованої інформаційної технології.