Світ хіміків - Ковтун, Г. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
Науку хімію створювали особливі люди – спочатку алхіміки, потім лікарі та аптекарі й, нарешті, власне хіміки. Вони щиро вірили у своє призначення і можливості науки хімії. Прагнучи відкрити двері в незвідане, намагаючись одержати нові хімічні речовини та матеріали, ці відважні, закохані в свою справу люди не щадили свого здоров'я, а часом і життя. Прослідкувати їх долі, їхні шляхи пошуків істини – водночас і цікаво, і повчально. Тож вашій увазі пропонуються три коротенькі розповіді з життя хіміків у добірці теж хіміка – члена-кореспондента НАН України, заступника директора Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії НАН України Г. О. КОВТУНА.