Позитивний досвід венчурного інвестування в український експортний ІТ-сектор - Лобойко, С.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
Інвестиційна компанія ТЕХІНВЕСТ має досвід створення успішних експортно-орієнтованих технологічних компаній, конкурентні переваги яких спираються на таланти українських інженерів та українські інновації. Зокрема, ТЕХІНВЕСТ створив ІТ-компанію "United Software Corporation" (USC), до складу якої увійшли відібрані українські компанії та проекти. USC працює з лідерами світового ІТ-бізнесу, у тому числі з компанією IBM (USC отримала статус офіційного постачальника IBM). Технології, які має USC, високо оцінені лідерами світового венчурного бізнесу. Розвитку венчурного інвестування в Україні сприяють створення керівництвом ТЕХІНВЕСТ'у першого в Україні технологічного венчурного фонду DFJ Nexus, проведення Всеукраїнського конкурсу високих технологій для прозорого механізму відбору привабливих для венчурного інвестування проектів та ідей, а також проведення ТЕХІНВЕСТ'ом щорічних роуд-шоу українських технологій у США для фіналістів конкурсу.