Шлях від фундаментальних досліджень до інновацій - Гамота, Джордж (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
У статті обговорюються кроки, що часто виявляються необхідними для того, щоб наукові результати приносили економічні плоди. Дві рекомендації для допомоги процесу економічної реалізації ідей: 1) уряд України має створити програму сприяння, на конкурсних засадах, високотехнологічному малому бізнесу; 2) наукова спільнота має створити робочу групу, яка зосередиться на інноваціях і стимулюванні високотехнологічного малого бізнесу.