"Ефірна олія" чи "есенція"? Наукове обгрунтування вибору терміна - Гінзбург, М.; Іщук, Ю.; Кобилянський, Є.; Ярмолюк, Б.; Коваленко, С. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Матеріали, що зумовлюють запах рослин і позначаються нині терміном "етерові (ефірні) олії", є багатокомпонентними сумішами природних аліфатичних сполук циклогексанового та циклопентанового ряду. Вони не мають нічого спільного з оліями (триацилгліцеринами). Для позначення цих матеріалів запропоновано вживати поширений в українській мові термін "есенції", що використовується з цією метою у більшості європейських мов.