Розв’язування задач з початковими умовами для систем звичайних диференціальних рівнянь на багатоядерному комп’ютері з графічними прискорювачами Інпарком - Яковлев, М.Ф.; Герасимова, Т.О.; Бруснікін, В.М. (Математичні машини і системи, 2015)
Розроблено і досліджено гібридний алгоритм методу Рунге-Кутта 4-го порядку розв’язування задач з початковими умовами для систем звичайних диференціальних рівнянь (СЗДР). Розглянуто питання програмної реалізації алгоритму на комп’ютерах з графічними процесорами. Наведені результати апробації алгоритму на багатоядерному комп’ютері з графічними прискорювачами Інпарком, коефіцієнти прискорення та ефективності використання запропонованого алгоритму.