Інформаційна система екологічного моніторингу Національного природного парку "Вижницький" - Голуб, С.В.; Талах, М.В.; Стратій, В.І. (Математичні машини і системи, 2016)
У статті наведено результати досліджень динаміки чисельності популяції Lepus europaeus Pall. в залежності від погодно-кліматичних факторів на території НПП «Вижницький» за період 2002–2013 рр. за допомогою моніторингової інформаційної системи. Виконаний нами аналіз свідчить на користь зворотної залежності між динамікою чисельності досліджуваної популяції зайця сірого та максимальними значеннями температури повітря вересня. Водночас, збільшення кількості опадів у вересні чинить позитивний вплив на чисельність популяції Lepus europaeus Pall. протягом досліджуваного періоду на території НПП.