Значення ангіогенних чинників росту в прогнозуванні розвитку синдрому затримки росту плода - Щербина, М.О.; Макаренко, М.В. (Международный медицинский журнал, 2014)
Визначено рівні судинно−ендотеліального чинника росту, чинника росту плаценти, їх розчинного рецептора у сироватці крові жінок при синдромі затримки росту плода і неускладненій вагітності. З'ясовано, що зміни в їх продукції при синдромі затримки росту плода можуть бути скринінговими маркерами, які дають змогу вчасно почати профілактику й лікування цього ускладнення вагітності.