Одна модель виконання обчислень у гетерогенних розподілених середовищах - Ігнатенко, О.П.; Парусімов, Г.В.; Синецький, О.Б. (Проблеми програмування, 2015)
В даній роботі досліджується потокова модель паралельних обчислень у гетерогенній багатопроцесорній системі. Використання потокової моделі дозволяє обчислити «ідеальний» час закінчення, який дає нижню оцінку реального часу. Пропонується ігрова модель взаємодії користувачів, що виконують задачі у спільному обчислювальному середовищі на прикладі задачі множення матриць. Дією користувачів у даному випадку є розмір блоку на яку розрізається матриця. Проведені експерименти з використанням середовища імітаційного моделювання GridSim, що підтверджують теоретично отримані результати.