Симпозіум в Оломоуці - Александрова, О. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Філософський факультет Університету Палацького в Оломоуці (Чехія) 24-26 серпня 2006 року з нагоди 15-ї річниці Незалежності України провів міжнародну наукову конференцію “ІІІ Оломоуцький симпозіум україністів. Сучасна україністика: проблеми мови, літератури та культури”. Цього року науковий світ репрезентували мовознавці, літературознавці й культурологи зі Словаччини, Польщі, Австрії, Росії, України, а також самої Чехії. Україна була представлена різними регіонами: Київ, Одеса, Запоріжжя, Рівне, Харків, Вінниця, Житомир, Чернівці, Кам’янець-Подільський, Львів, Кіровоград.