Прототипна версія системи «Повітря» для розрахунку зон уражень внаслідок викидів небезпечних речовин в атмосферу на основі використання скринінгових моделей та Web-технологій - Майстренко, С.Я.; Ковалець, І.В.; Беспалов, В.П.; Загреба, Т.О.; Хурцилава, К.В. (Математичні машини і системи, 2016)
У представленій роботі було автоматизовано розрахунки зон уражень внаслідок викидів небезпечних речовин у повітряне середовище, що виконуються із використанням скринінгових моделей у пілотній версії програмно-моделюючої системи оперативного прогнозу та аналізу забруднення повітряного середовища України. Програмна реалізація системи здійснена з використанням сучасних Web-технологій, що забезпечують такі важливі властивості сучасних інформаційних систем, як розподіленість та мультиплатформеність.