Детекція бокавірусу 1−го типу у дітей із клінічними проявами гострої респіраторної вірусної інфекції - Дзюблик, І.В.; Обертинська, О.В.; Соломко, Ю.О. (Международный медицинский журнал, 2015)
За результатами досліджень, проведених у 2011−2014 рр., було виявлено розповсюдження бокавірусної інфекції на території України. Методом полімеразної ланцюгової реакції з детекцією в режимі реального часу проаналізовано 458 зразків біологічного матеріалу на наявність бокавірусу людини від госпіталізованих дітей із гострою респіраторною вірусною інфекцією. ДНК бокавірусу було виявлено у 23,5 % випадків у дітей віком 1−7 років. Установлено розмаїття клінічних симптомів, характерних для дітей, хворих на гостру респіраторну вірусну інфекцію.