Хірургічна тактика і способи оперативного лікування ускладненого синдрому діабетичної стопи - Герасимов, Г.М. (Международный медицинский журнал, 2015)
Наведено результати оперативного лікування 260 хворих з ускладненим перебігом синдрому діабетичної стопи. Зазначено, що для підвищення його ефективності слід виконувати операції в ургентному порядку, під загальним знеболенням, з попереднім проведенням діагностичної програми, при індивідуальному підході до кожного хворого. Запропоновані методики завершення оперативних втручань та ведення післяопераційного періоду дали змогу знизити кількість інфекційних післяопераційних ускладнень до 11,8 % випадків, післяопераційну летальність − до 8,0 %.