Допоміжні репродуктивні технології у жінок із безпліддям після хірургічного лікування трубної вагітності - Козуб, М.М.; Ольховська, В.М. (Международный медицинский журнал, 2015)
Розглянуто шляхи підвищення ефективності допоміжних репродуктивних технологій у пацієнток із трубно−перитонеальним безпліддям після хірургічного лікування трубної вагітності. Наведено дані про звичайні методики стимуляції і з використанням мелатоніну, враховуючи наявність у пацієнток оксидативного стресу, що негативно впливає на запліднення in vitro і подальший розвиток ембріона. Перспективним визнано застосування кріоекстракту плаценти у програмах репродуктивних технологій у пацієнток із поєднаним безпліддям після оперативного втручання з приводу трубної вагітності.