Модульне сховище для довгострокового контрольованого зберігання радіоактивних відходів низької та середньої активності - Андріанов, А.Ю.; Джур, Є.О.; Крикун, Ю.О.; Білоус, В.А.; Саєнко, С.Ю. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
Розроблено та виготовлено зразок повнофункціонального елементу модульного сховища для зберігання радіоактивних відходів низької та середньої активності на основі утилізованого транспортно-пускового контейнера ракетоносія стратегічного призначення. Досліджено та розроблено композит, призначений для виготовлення радіаційно-захисного покриття основного елементу модульного сховища. Теоретично обґрунтовано і експериментально доведено оптимальний склад композиту, що задовольняє вимогам радіаційної безпеки персоналу. Розроблена експериментальна технологія виготовлення радіаційно-захисного покриття з досліджуваного композита. Результати дослідження визначають умови створення серійного виробництва модульних сховищ для зберігання радіоактивних відходів низької та середньої активності.