Розвиток трудового потенціалу промисловості на засадах соціальної відповідальності: концептуальне та науково-методичне забезпечення - Амоша, О.І.; Шамілева, Л.Л. (Вісник економічної науки України, 2016)
У статті визначено та систематизовано основні напрями формування та реалізації соціальної відповідальності в забезпечення розвитку трудового потенціалу промисловості за основними суб’єктами соціально-трудових відносин: роботодавці, підприємці, трудові колективи, наймані працівники, профспілки та громадські організації. Для розробки інтегрального показника оцінки рівня розвитку трудового потенціалу сформована інформаційна підсистема, на множині якої проведена апробація моделі його визначення. За результатами розрахунків представлено аналіз закономірностей зміни рівня за 2010-2015 рр. з визначенням основних важелів розвитку чи гальмування забезпечення розвитку трудового потенціалу промисловості на засадах соціальної відповідальності.