Визначення та дослідження обмежувальних факторів розвитку соціальної відповідальності бізнесу в Україні - Гітіс, Т.П. (Вісник економічної науки України, 2016)
У статті визначено та досліджено основні обмежувальні фактори розвитку соціальної відповідальності бізнесу в Україні. Доведено, що стримування процесу практичної реалізації напрямів соціальної відповідальності обумовлено, насамперед, політичною та економічною кризою. Підприємствам бракує коштів на реалізацію пріоритетних для них напрямів соціальної відповідальності, а саме: забезпечення гідного рівня заробітної плати та своєчасність її виплати. Це робить другорядними питання охорони навколишнього середовища та інвестування в розвиток суспільства. З метою подолання факторів, що обмежують розвиток соціальної відповідальності бізнесу в Україні, запропоновано активізувати втручання держави в цей процес: сприяти формуванню у підприємців і суспільства розуміння важливості соціальної відповідальності; переймати світовий досвід із реалізації соціальних проектів; розробляти заходи що забезпечать зацікавленість бізнесу в соціально відповідальній поведінці; всебічно підтримувати підприємства, які виконують особливо важливі соціальні завдання.