Формування системи бюджетування на авіаційних підприємствах - Пілецька, С.Т.; Процюк, Д.В. (Вісник економічної науки України, 2016)
В статті розглянуто теоретичні аспекти дефініції бюджету та бюджетування, надано методичні підходи щодо впровадження системи бюджетування в господарській діяльності підприємств. Визначено, що в сучасних умовах господарювання, бюджетування, повинно стати більш динамічною, гнучкою системою, яка забезпечить підприємству ефективну діяльність. Оскільки бюджетування - це управлінський інструмент, який спрямовано на розподіл ресурсів, необхідних для досягнення цілей підприємства за умови їх ефективного використання, то лише завдяки професійному управлінню можна досягти успішності та процвітання підприємства. Тому питання бюджетування на підприємстві потребує подальшого вивчення й уточнення з урахуванням потреб сьогодення.