Клітинно-автоматний підхід до розв’язання задачі маршрутизації оптових торговельних підприємств із урахуванням транспортної інфраструктури регіону - Жихаревич, В.В.; Мацюк, Н.О. (Вісник економічної науки України, 2016)
В даній роботі продемонстрована принципова можливість використання клітинно-автоматного алгоритму при оптимізації маршрутів руху транспортних засобів оптового торговельного підприємства у процесі розвезення продукції. Вирішення цієї проблеми сприятиме зниженню непродуктивних витрат ресурсів підприємств, а значить - підвищенню їх конкурентоспроможності. Для того, щоб зазначена модель могла бути придатною для вирішення конкретних прикладних задач, запропоновано механізм урахування транспортної мережі регіону.