Радіометрична система формування зображення для виявлення захованої зброї - Горішняк, В.П.; Денісов, О.Г.; Кузьмін, С.Е.; Радзіховський, В.Н.; Шевчук, Б.М. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
Досліджена можливість пасивного виявлення захованої під одягом зброї за допомогою радіометричної системи. Одноканальна скануюча система формування зображень в 3-міліметровому діапазоні довжин хвиль дає можливість виявляти й розпізнавати металеві та пластикові предмети, що знаходяться під одягом людини. Обґрунтована необхідність створення багатоканальних систем з більшою кількістю приймальних датчиків для роботи в реальному масштабі часу.