Проблеми використання меліоративного кредиту у сільськогосподарському виробництві в добу капіталістичної модернізації України кінця ХІХ - початку ХХ ст. - Лантух, І.В. (Економічний вісник Донбасу, 2016)
У статті досліджується природа та ефективність впровадження меліоративного кредиту в сільськогосподарське виробництво наприкінці ХІХ - початку ХХ ст. в країнах Західної Європи та в Російській імперії, невід’ємною частиною якої була і значна територія сучасної України. З’ясовуються проблеми, які виникли при цьому. Матеріали статті екстраполюються на сучасне вітчизняне сільськогосподарське виробництво.