Інформаційно-організаційне забезпечення функціонування ринку інвестиційних послуг в умовах ринкової економіки - Стрєльніков, Р.М. (Економічний вісник Донбасу, 2016)
У статті запропоновано використання ентропійних заходів оцінки процесів, що відбуваються на ринку інвестиційних послуг. Доведено, що із закордонного досвіду необхідно відзначити розробки, в яких використовуються методи на основі показника ентропії вибірки, і які є найбільш прийнятними для інформаційних масивів інвестиційних операцій, оскільки дають найменшу помилку на малих вибірках. У роботі також доведено, що хаос лежить у природі будь-якої еволюційної економічної системи, щоу свою чергу припускає неможливість точного економічного прогнозування. Тому визначити в хаосі нові закономірності може фрактальна статистика, завдяки якій існує розуміння того, що фрактали визначають порядок у хаосі за допомогою породження локальних випадковостей у глобальних статистичних структурах.