Полімеразна ланцюгова реакція в діагностиці гострих нейроінфекцій у дорослих - Сохань, А.В. (Международный медицинский журнал, 2016)
Проаналізовано досвід використання полімеразної ланцюгової реакції цереброспінальної рідини у пацієнтів із нейроінфекціями різної етіології. Проведено оцінку етіологічної структури нейроінфекцій у ВІЛ−негативних і ВІЛ−позитивних пацієнтів. Показано, що полімеразна ланцюгова реакція значно підвищує етіологічне розшифрування гострих нейроінфекцій, що дає змогу поліпшити діагностику та ефективність лікування хворих.