Зв'язок високочутливого С−реактивного білка з показниками внутрішньосерцевої гемодинаміки у хворих на інфаркт міокарда - Матузок, О.Е.; Яковлева, Л.М.; Целуйко, В.Й. (Международный медицинский журнал, 2016)
Досліджено чинники, які впливають на ступінь внутрішньосудинного запального процесу у хворих на гострий інфакт міокарда, та можливий зв'язок рівня високочутливого С−реактивного білка (СРБ) з показниками внутрішньосерцевої гемодінамики. Обстежено хворих на інфаркт міокарда з елевацією сегмента ST, яким проводився тромболізис, забір крові для визначення рівня СРБ проводили у перші 6 год від розвитку больового синдрому. Виявлено достовірний зв'язок рівня високочутливого СРБ із цукровим діабетом 2−го типу та часом до проведення тромболізису. Визначено меншу ефективність тромболізису у хворих із високим рівнем СРБ та надлишкову активність у них запального процесу.