Винахідницька діяльність при проведенні досліджень і розробок та комерціалізації їх результатів - Богданов, В.Л.; Капіца, Ю.М. (Вісник НАН України, 2016)
У статті проаналізовано досвід організації винахідницької роботи в системі НАН України, висвітлено основні проблеми створення, охорони та ефективного використання об’єктів права інтелектуальної власності на сучасному етапі, окреслено шляхи розвитку міжнародного співробітництва у сфері охорони інтелектуальної власності та передачі технологій.