Перспективи проектного фінансування наукової і науково-технічної діяльності в Україні - Чеберкус, Д.В. (Наука та інновації, 2013)
Проведено огляд сучасного стану розвитку наукової сфери України та проблем фінансового забезпечення наукових досліджень. Наведено позитивний досвід Держінформнауки України щодо застосування проектного фінансування наукових проектів, орієнтованих на створення новітніх технологій, та окреслено наступні кроки у напрямку створення нормативно-правових умов використання фінансування наукової і науково-технічної діяльності.