Фізико-хімічні, структурні та технологічні властивості розплавів, стекол та волокон на основі гірських порід і відходів металургійних виробництв. Частина 1. Синтез модифікованих мінеральних волокон та їх структура - Чувашов, Ю.М.; Клевцов, В.М.; Ященко, О.М.; Дідук, І.І.; Кошеленко, Н.І. (Современные проблемы физического материаловедения, 2010)
Розглянуто можливість отримання синтезованих шихт з гірських порід і відходів металургійних (феронікелевих) виробництв. Отримано зразки штапельних, неперервних і грубих волокон різних діаметрів та якості, що можуть знайти застосування як самостійно, так і при виготовленні композиційних матеріалів для різноманітних галузей промисловості (будівельній, хімічній, аграрній та ін,).