Структура та механічні властивості евтектичного сплаву системи Ti-Si-B, легованого Sn - Горна, І.Д.; Валуйська, К.О.; Бега, М.Д.; Пономарьов, С.С.; Ковиляєв, В.В.; Котко, А.В.; Євич, Я.І.; Фірстов, С.О. (Современные проблемы физического материаловедения, 2010)
Досліджено вплив олова на структуру, фазовий склад та фізико-механічні властивості евтектичного ставу системи Ті—Si—В. Встановлено підвищення пластичності литого сплаву Ті—6,4Si—0,5В в два рази при легуванні його 5% (мас) Sn. Показано, що збільшення концентрації олова до 12% (мас.) приводить до зростання міцності та жароміцності литого сплаву Ті—Si—В при незначному підвищенні низькотемпературної пластичності.