Античний світ в художній рецепції О. Ольжича - Шацький, І.В. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті розглядаються проблеми, пов’язані з осмисленням та інтерпретацією історіософських мотивів у творчості О. Ольжича. З’ясовуються причини звернення до античних мотивів. Досліджується суб'єктна сфера лірики О. Ольжича з погляду найбільше виражених у ній категорій ліричного героя, його характеру, їх еволюції, взаємозв’язку з образом власне автора. Осмислюються особливості ідіостилю Ольжича-поета, його світовідчуття; висвітлюється історичний, літературний та філософський контексти творчості.