Високонадійні системи математичного забезпечення (стенограма наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 7 грудня 2016 року) - Летичевський, О.А. (Вісник НАН України, 2017)
Доповідь присвячено важливій проблемі створення методів та алгоритмів побудови високонадійних систем математичного забезпечення для програмно-технічних комплексів, які використовуються в критичних з точки зору безпеки галузях, таких як аерокосмічна, медична, телекомунікаційна, в ядерній енергетиці, у виробництві сучасного озброєння тощо. Процес розроблення високонадійних систем оснований на принципі зменшення ризику або повного виключення неспрацьовування засобів безпеки в системі.